De winkelwagen is leeg

Joop Braakhekke

Eigen details

Geboortedatum 10 april 1941
overleden op 07 december 2016
Geboorteplaats Apeldoorn

Braakhekke groeide op in Apeldoorn, als zoon van Han Braakhekke en Loek Bosmeijer. Hij wilde eigenlijk acteur worden, maar is later aan de slag gegaan als restaurateur. Na de middelbare school ging hij naar Parijs en Barcelona voor een culinaire carrière. In 1968 keerde hij terug in Nederland en ging werken als restaurateur: eerst in Apeldoorn in bistro Le Philosophe, later in Amsterdam in respectievelijk De Kersentuin, Le Garage en En Pluche.

Braakhekke presenteerde sinds 1993 vijf jaar lang het populaire televisie-kookprogramma Kookgek, schreef de kookboekenreeks met de naam Kookschrift van een kookgek en werd een bekende televisiepersoonlijkheid.

In 2006 was Joop Braakhekke te zien in het Tien-programma Top Kok, gepresenteerd door Caroline Tensen. Samen met chef-kok Robert Kranenborg gingen zij op zoek naar de beste amateurkok van Nederland. Op 24 april 2007 kondigde Braakhekke aan in het huwelijk te zullen treden met zijn partner Wim Nijkamp.

In 2014 werkte Braakhekke aan een autobiografie. In datzelfde jaar was hij 25 jaar eigenaar van zijn restaurant Le Garage en zat hij 50 jaar in het vak.

Vanaf 2014 kreeg Braakhekke steeds meer gezondheidsproblemen. In de zomer van 2014 onderging hij een succesvolle hartoperatie waarbij hij vijf bypasses kreeg. In 2015 werd bij hem alvleesklierkanker geconstateerd. Hij onderging een Whipple-operatie. In mei 2016 werd hij genezen verklaard, maar in september bleek hij opnieuw alvleesklierkanker te hebben, nu met uitzaaiingen naar de longen en lever. In oktober 2016 tekende hij samen met zijn partner Wim de akte van het geregistreerd partnerschap, dat gebeurde op de afdeling oncologie van het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Op 8 december 2016 is hij op 75-jarige leeftijd overleden.

Bron: WikiPediaGemaakt door

Geboorteland

Nederland

Profieldetails

Profiel ID: 84
Aantal bekeken: 320
Vervalt:: Nooit
Joop Braakhekke - Profielen - Nederland - Profiles - QR Code

Op onze site mijneerbetoon.nl kunt u een profielpagina maken als mooie herinnering van uw dierbaren en deze eenvoudig, via social media of producten met een QR Code, delen met uw familie en vrienden. Wij bieden ook een persoonlijke digitale opzegdienst om een ongewenste digitale erfenis bij social media netwerken te verwijderen.

Volg ons via